Update: grote klap voor Egypte en Liverpool, blessure Salah erger dan verwacht

Update: grote klap voor Egypte en Liverpool, blessure Salah erger dan verwacht

22 januari - 20:35 Laatste update: 21:05
33

Een grote domper voor de nationale ploeg van Egypte: Mohamed Salah is geblesseerd. De absolute sterspeler van De Farao's mist in ieder geval de komende twee wedstrijden, mocht het land zich plaatsen voor de volgende ronde van de Afrika Cup. 

Het nieuws over de blessure wordt vrijdagavond laat gedeeld door de Egyptische voetbalbond. Salah kampt met een hamstringblessure. De aanvaller van Liverpool trad donderdagavond aan tegen Ghana (2-2), maar moest de strijd nog voor het rustsignaal staken. 

Het staat vast dat hij de wedstrijd tegen Kaapverdië van aankomende maandag aan zich voorbij moet laten gaan. Mocht de winnaar van 2019 erin slagen zich te plaatsen voor de volgende ronde, dan mist Salah ook die wedstrijd. 

Ook bij Liverpool zijn er zorgen. Manager Jürgen Klopp sprak donderdagavond al met de linkspoot. Hij gaf aan het nieuws vanuit Afrika Cup-gastland Ivoorkust nauwlettend in de gaten te houden.

Update: de blessure van Salah is erger dan aanvankelijk gedacht werd. Dat heeft zijn zaakwaarnemer Ramy Abbas laten weten. Salah staat tussen de 21 en 28 dagen aan de kant. 'Zijn beste kans om nog mee te doen aan de huidige Afrika Cup, is om een intensief revalidatietraject te volgen in Engeland', meldt Abbas.