'Oranje' feestje in Antwerp: alle Nederlanders treffen doel in zege op Charleroi

'Oranje' feestje in Antwerp: alle Nederlanders treffen doel in zege op Charleroi

21 januari - 15:28
11

Royal Antwerp heeft zondag met ruime cijfers gewonnen van Charleroi. De zege kende een Nederlands tintje, want zowel Vincent Janssen, Owen Wijndal en Jürgen Ekkelenkamp scoorden voor het team van trainer Mark van Bommel. 

Het was zondag éénrichtingsverkeer in het Bosuilstadion in Antwerpen, wat al gauw resulteerde in een handbalverdediging van Charleroi. Na een goede passeeractie van Chidera Ejuke werd die defensie binnen twintig minuten voor het eerst op de knieën gedwongen. De Nigeriaan vond Janssen in het zestienmetergebied, die met een gelukje zijn schot achter de doelman van Charleroi zag verdwijnen: 1-0. Via George Ilenikhena werd die voorsprong nog voor rust verdubbeld.

Na iets meer dan een uur spelen gooide Ajax-huurling Wijndal het duel in het slot. Zijn afstandsschot verdween in de verre hoek. Ook Jürgen Ekkelenkamp, de derde Nederlander op het veld bij Antwerp, deed nog een duit in het zakje. Vlak voor tijd maakte Charleroi nog een eretreffer: 4-1. Door de ruime zege komt Royal Antwerp op 35 punten, goed voor een zesde plaats. Koploper Union Sint-Gillis heeft er 48 en heeft nog een wedstrijd tegoed.