De Mos waarschuwt PSV voor 'Bosz-theorie': 'Nu moet je opletten, dit is cruciaal'

De Mos waarschuwt PSV voor 'Bosz-theorie': 'Nu moet je opletten, dit is cruciaal'

22 januari - 13:26
177

Aad de Mos ziet dat er zich langzaam wat donkere wolken samenpakken boven het Philips Stadion. In de bekerkraker tegen Feyenoord is PSV de underdog, meent de oud-trainer.

De Mos zag het eerste puntenverlies van PSV bij FC Utrecht (1-1) al aankomen. "Een winterse dag in Utrecht is nooit makkelijk. Slecht veld, gemotiveerde tegenstander, een goede tactische aanpak, het gemis van Veerman...", somt hij op bij het Eindhovens Dagblad. "De zwakte van PSV, de verdediging, werd ook goed onder druk gezet."

Wedden

Meer odds

Tijd om te treuren heeft PSV niet: komende woensdag wacht Feyenoord in de achtste finale van de KNVB Beker. "Die hebben FC Utrecht natuurlijk ook gezien en zullen PSV op dezelfde manier bestrijden", vervolgt De Mos. Hij ziet de thuisploeg als favoriet. "De dag dat Santiago Gimenez weer gaat scoren, komt ook steeds dichterbij."

"PSV zit nu in een fase waar ze doorheen moeten. Een nederlaag tegen Feyenoord zou niet prettig zijn natuurlijk. Dit is dus een cruciaal moment voor PSV. Nu moeten ze opletten dat het niet naar beneden gaat", aldus De Mos, die stelt dat Peter Bosz zich lichtelijk zorgen moet maken. "Vanaf het trainingskamp in Spanje zie ik al een kleine tendens. De Bosz-theorie komt weer om de hoek kijken: spelers uitknijpen, zijn verhaal wordt minder sterk..."