PSV in gesprek over verlenging nuchtere goalie: 'Het is een topprof in wording'

PSV in gesprek over verlenging nuchtere goalie: 'Het is een topprof in wording'

24 januari - 07:05 Laatste update: 07:32
22

PSV wil graag verder met Niek Schiks, de doelman van Jong PSV. Ondanks dat de sluitpost dit seizoen bijna vijftig treffers om zijn oren kreeg, zien de Eindhovenaren een grote toekomst voor het 19-jarige talent. 

Jong PSV draait zelf nog niet zo lekker, maar Schiks valt wekelijks op in positieve zin. Ondanks het enorme aantal tegendoelpunten van de jongelingen uit Eindhoven. Daarom gaat PSV in gesprek over een nieuw contract, tot grote vreugde van Schiks zelf. "Van beide kanten zijn de gesprekken tussen mij en de club heel positief," vertelt hij tegen het Eindhovens Dagblad

Schiks noemt het geweldig om in deze fase van zijn carrière te keepen in de Keuken Kampioen Divisie en ziet zichzelf nog wel 'een seizoen of twee' op het tweede niveau van Nederland keepen. "Je leert elke wedstrijd ongelooflijk veel en ik ben niet uitgeleerd."

De jonge doelman wil uiteindelijk de stap naar PSV 1 maken. "Maar de focus ligt nu op Jong PSV en meer punten pakken." Trainer Wil Boessen is in ieder geval lovend over zijn pupil. "Niek is een hele stabiele jongen. Dat was-ie al, maar dat is hij nu nog meer geworden. Niek is een topprof in wording en is gemiddeld gezien meestal onze beste man."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!