'Torino meldt zich in Antwerpen voor voormalig Ajacied'

'Torino meldt zich in Antwerpen voor voormalig Ajacied'

24 januari - 10:55 Laatste update: 12:00
36

Jurgen Ekkelenkamp staat mogelijk voor een vertrek bij Royal Antwerp FC. De voormalig Ajacied zou in beeld zijn bij Torino, zo meldt Het Laatste Nieuws. Het zou een nieuwe domper betekenen voor Mark van Bommel, die Arthur Vermeeren al lijkt kwijt te raken aan Atlético Madrid, terwijl er ook aan Mandela Keita getrokken wordt.

Ekkelenkamp kwam voor zo’n vijf miljoen euro over van Hertha Berlin en kan nu met winst worden verkocht. De Nederlandse middenvelder is onder Mark van Bommel uitgegroeid tot sterkhouder. In 68 wedstrijden gaf hij elf assists en scoorde hij ook elf keer.

Het Italiaanse Torino heeft Ekkelenkamp bovenaan het verlanglijstje staan. De nummer tien uit de Serie A wil de 23-jarige middenvelder deze winterperiode nog overnemen. Het is nog maar de vraag of Antwerp bereid is mee te werken na het vertrek van Vermeeren.

Tussen 2018 en 2021 kwam Ekkelenkamp tot 25 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax, waarin hij goed was voor vier doelpunten. Ook speelde hij 45 duels met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij zeventien goals liet noteren. De middenvelder heeft in Antwerpen nog een contract tot medio 2026.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!