'Twente akkoord over controversiële transfer, Ugalde vertrekt voor recordbedrag'

'Twente akkoord over controversiële transfer, Ugalde vertrekt voor recordbedrag'

25 januari - 14:29 Laatste update: 14:46
158

Manfred Ugalde en Spartak Moskou hebben een mondeling akkoord bereikt over een aanstaande transfer, dat meldt Fabrizio Romano zojuist. De spits van FC Twente gaat een recordbedrag van zo'n vijftien miljoen euro opleveren. 

De deal hing al even in de lucht en lijkt nu in kannen en kruiken. De Costa Ricaan gaat voor 4,5 jaar tekenen in Rusland. De verhalen rondom een eventuele verhuizing van Ugalde richting de Russchische hoofdstad heeft voor veel kritiek gezorgd in Nederland. Onder andere Evgeniy Levchenko heeft geen goed woord over voor Ugalde. "Hij en zijn zaakwaarnemer laten zich verblinden door het geld en de korte termijn. In de zomer kun je als talentvolle 21-jarige spits overal naartoe. Dan ligt de voetbalwereld aan je voeten", sprak de oud-middenvelder zich uit. 

Wedden

Meer odds

Ugalde is dit seizoen uitstekend op dreef in Enschede. In 25 optredens scoorde hij negen keer en gaf hij zeven assists. Daarmee is de talentvolle aanvaller een van de smaakmakers in de Eredivisie. Twente nam hem begin dit seizoen definitief over van het Belgische Lommel SK, met die transfer was zo'n vier miljoen euro gemoeid. Volgens Romano gaat Twente nu een recordbedrag van vijftien miljoen euro ontvangen van Spartak.

Twente zou de Ugalde-exit op willen vangen door FC Volendam-spits Lequincio Zeefuik naar Enschede te halen, dat meldde TC/Tubantia dinsdagavond. Het is nog niet bekend in hoeverre de interesse van Twente in Zeefuik concreet is.