De Telegraaf deelt financiële details Ugalde-deal: 'vier opvolgers in beeld'

De Telegraaf deelt financiële details Ugalde-deal: 'vier opvolgers in beeld'

25 januari - 16:12 Laatste update: 17:36
119

De lucratieve overstap van Manfred Ugalde naar Spartak Moskou nadert zijn voltooiing, waardoor FC Twente op zoek kan naar een nieuwe spits. Volgens De Telegraaf prijken er minstens vier namen op het Enschedese kandidatenlijstje.

Zodra de laatste administratieve zaken zijn afgehandeld stapt Ugalde op het vliegtuig naar Moskou. Voor de spits uit Costa Rica ligt een contract voor 4,5 jaar klaar. Volgens De Telegraaf is met de transfer minimaal dertien miljoen euro gemoeid. Door bonussen kan dat bedrag nog oplopen met twee miljoen. Daarmee wordt Ugalde de grootste uitgaande transfer ooit van Twente. Hij breekt het record van Dusan Tadic, die voor veertien miljoen naar Southampton vertrok.

Wedden

Meer odds

De Telegraaf weet dat FC Twente even twijfelde over een deal met een Russische club, maar om financiële redenen overstag ging. De Tukkers willen de markt op voor een vervanger. Vier namen prijken hoog op het kandidatenlijstje: Noah Ohio (Standard Luik), Sydney van Hooijdonk (Bologna), Myron Boadu (AS Monaco) en Lequincio Zeefuik (FC Volendam). Vooral die laatste wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar De Grolsch Veste.

FC Twente betaalde afgelopen zomer nog vier miljoen euro om Ugalde definitief over te nemen van Manchester City, dat wel een doorverkooppercentage bedong. Dit seizoen was de Costa Ricaan van grote waarde met negen goals en zeven assists in 25 wedstrijden.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!