NEC haalt Chery terug naar Nederland: 'Een absolute meerwaarde'

NEC haalt Chery terug naar Nederland: 'Een absolute meerwaarde'

25 januari - 20:45
50

NEC heeft de komst van Tjaronn Chery afgerond. De 35-jarige aanvallende middenvelder komt op huurbasis over van het Israëlische Maccabi Haifa. 

Chery wilde vanwege privéomstandigheden terugkeren naar Nederland. SC Heerenveen was ook voor hem in de race, maar legt het af tegen NEC. In Nijmegen is de oud-speler van ADO Den Haag, FC Emmen en FC Groningen van de naar Hellas Verona vertrokken Elayis Tavsan. 

"Met Tjaronn Chery halen we een speler in huis die direct zijn bijdrage aan het elftal kan leveren. Hij is topfit, speelde gisteren nog de bekerfinale met zijn club en is met zijn schat aan ervaring een absolute meerwaarde", zegt technisch directeur Carlos Aalbers op de clubsite. "Tijdens de gesprekken die we de afgelopen periode hebben gevoerd gaf Tjaronn aan graag tijdelijk terug te keren naar Nederland. We zijn blij dat we dit mede mogelijk hebben gemaakt en dat hij ons gaat helpen om onze doelstelling te halen."

De afgelopen drie seizoenen kroonde Chery zich tot landskampioen met Maccabi Haifa. Met de Israëlische club speelde hij vorig seizoen ook nog in de Champions League. In de groepsfase waren Benfica, Juventus en Paris Saint-Germain de tegenstander. Chery scoorde tegen de Fransen en de Portugezen.