Ancelotti reageert fel na aantijgingen van Barça: Proberen aandacht af te leiden

Ancelotti reageert fel na aantijgingen van Barça: "Proberen aandacht af te leiden"

26 januari - 19:47 Laatste update: 19:49
22

Carlo Ancelotti is niet onder de indruk van de verwijten van FC Barcelona richting Real Madrid. Volgens de Catalaanse club worden De Koninklijke al lange tijd gematst door de arbitrage in Spanje, maar de Italiaanse trainer wil daar niets van weten en slaat hard van zich af. 

Real Madrid had het geluk aan de kont hangen in het duel met Almería en volgens Barcelona is er meer aan de hand. "Op deze manier gaan we de titel nooit winnen", liet Barça-trainer Xavi Hernández zich uit over de veelbesproken wedstrijd. Voorzitter Joan Laporta deed daar een schepje bovenop. "Wat er in Madrid gebeurde, is een schande."

Real werkte een 0-2 achterstand weg tegen hekkensluiter Almería en won uiteindelijk op de valreep met 3-2. Bij de treffers van Real werden enkele discutabele beslissingen genomen, maar Ancelotti wil daar niets van weten. "Ze (Barça, red.) hebben veel praatjes gehad de afgelopen week. Ik hou er niet van om over dit soort dingen te praten. Maar we moeten ons niet laten afleiden van het kernprobleem."

Ancelotti doelt met zijn laatste zin op de Negreira-zaak, die nog altijd loopt in Spanje. Barcelona zou in het verleden een scheidsrechtersbaas hebben betaald en dat wordt nog altijd onderzocht. "Iedereen weet wat er de afgelopen 23 jaar is gebeurd in het Spaanse voetbal. Dát is het echte probleem. Het anticorruptieparket en de politie voeren nu een onderzoek uit. We moeten ons niet laten afleiden van het echte probleem", besluit Ancelotti.