Napoli-voorzitter bevestigt: Osimhen gaat toptransfer maken

Napoli-voorzitter bevestigt: Osimhen gaat toptransfer maken

26 januari - 20:56
16

Victor Osimhen vertrekt komende zomer zo goed als zeker bij Napoli. Voorzitter Aurelio De Laurentiis van de Italiaanse kampioen bevestigt dat de 25-jarige Nigeriaan op een transfer afstevent.

Osimhen had een groot aandeel in de Scudetto vorig seizoen, waarmee hij ook de interesse wekte van de nodige Europese topclubs. De spits verlengde in december desondanks zijn contract tot medio 2026. Toch is Osimhen na dit seizoen waarschijnlijk onhoudbaar. "We weten het sinds vorige zomer, anders hadden de gesprekken over een nieuw contract ook niet zo lang geduurd", zegt De Laurentiis.

"We wisten toen al dat hij waarschijnlijk naar Real Madrid, Paris Saint-Germain of een Premier League-club zou gaan", vervolgt de flamboyante preses. Osimhen bedong tijdens zijn laatste contractverlenging een transferclausule, waardoor hij straks voor 130 miljoen euro is op te pikken. Onlangs maakte hij zijn vertrekwens al kenbaar. Met name Chelsea zou op dit moment concreet zijn.

De Laurentiis laat ook weten dat José Mourinho niet de nieuwe trainer van Napoli zal worden. De Portugees werd na zijn ontslag bij AS Roma gelinkt aan een snelle terugkeer in de Italiaanse top. "Nee, dat heeft niks met ons te maken. Hij is beschikbaar, hij is een geweldige trainer en ik hou enorm van Portugezen, maar zijn toekomst ligt, denk ik, buiten Italië."