Ugalde hard op weg naar Rusland: 'Het lijkt me een goede stap, waarom niet?'

Ugalde hard op weg naar Rusland: 'Het lijkt me een goede stap, waarom niet?'

27 januari - 14:16
23

De in Moskou geboren Mario Bilate begrijpt volkomen dat Manfred Ugalde overstapt van FC Twente naar Spartak Moskou, zo vertelt hij in #DoneDeal. Hij vindt dat er bij transfers van en naar Rusland met twee maten wordt gemeten.

"Het lijkt me een goede stap, waarom niet?", zegt Bilate over Ugalde, die voor maximaal vijftien miljoen euro op weg is naar Spartak Moskou. "Rusland is op dit moment natuurlijk niet het meest populaire land op aarde. Kijk, als Vladimir Poetin eigenaar is van Spartak Moskou, zeg ik: die connectie is onvermijdelijk, dus dat is krom."

Wedden

Meer odds

Volgens de voormalige aanvaller van Sparta Rotterdam, Dundee United, FC Den Bosch, FC Emmen, RKC Waalwijk, NAC Breda en ADO Den Haag is er echter óók een andere kant. "Hoe zit het dan met voetballers die naar Israël gaan?"

"Kijk", vervolgt Bilate, "Russische sporters worden geboycot en de gedachte erachter snap ik. Je wil een statement maken, mensen willen er niet mee geassocieerd worden. Maar aan de andere kant moet je oppassen dat je niet alles en iedereen over één kam scheert. Sport en politiek moeten gescheiden blijven."

Bilate toont begrip voor Ugalde. "Die jongen denkt ook bij zichzelf: ik kan in één klap financieel onafhankelijk zijn. Dat kan hij niet laten schieten, denk ik." Hetzelfde geldt min of meer voor FC Twente. "Ik snap ook wel dat zij het ijzer willen smeden nu het heet is en denken: strik erom en verkopen. Deze kans komt misschien niet meer langs."

Ugalde scoorde dit seizoen zeven keer en gaf zes assists in achttien Eredivisie-duels.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!