Henderson wél in Almelo, Van 't Schip verklaart: 'Risico is te groot'

Henderson wél in Almelo, Van 't Schip verklaart: 'Risico is te groot'

27 januari - 20:59
41

Jordan Henderson zit zaterdagavond niet bij de wedstrijdselectie van Ajax, hij is wel in het Erve Asito aanwezig om zijn ploeg te steunen tegen Heracles Almelo. Trainer John van 't Schip legt uit waarom de 33-jarige aanwinst niet speelt.

Henderson stapte in Almelo niet uit de bus van Ajax. De middenvelder kwam op eigen gelegenheid naar de uitwedstrijd en verscheen voor de aftrap op het veld. "In overleg met de medische en hemzelf zijn we tot de conclusie gekomen om het niet te doen", zegt Van 't Schip tegenover ESPN over het wel of niet laten spelen van Henderson. "Het risico is te groot dat hij toch geblesseerd raakt."

Wedden

Meer odds

Van 't Schip zag er niets in de middenvelder als wisselspeler mee te nemen. "Dat slaat nergens op", bijt hij van zich af. "Als ik hem op de bank heb, moet ik ervan uitgaan dat hij kan spelen. Het is spelen of niet spelen. We hebben besloten dat vanavond niet de juiste tijd is."

Waarschijnlijk maakt Henderson volgende week tegen PSV zijn debuut. Van 't Schip is positief over de aanwinst. "Hij is een leider, een positieve speler in zijn coaching. Daarin moet hij zich in de groep gaan ontwikkelen. Je voelt dat het een jongen is die er staat en anderen vertelt hoe ze moeten staan."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!