'Transfer Danjuma op de tocht: Lyon wil eis van Everton niet inwilligen'

'Transfer Danjuma op de tocht: Lyon wil eis van Everton niet inwilligen'

28 januari - 12:13
11

Het is nog maar de vraag of Arnaut Danjuma deze maand de overstap maakt naar Olympique Lyon. Everton wil alleen meewerken aan een vertrek van de 26-jarige Nederlander als Jake O'Brien de omgekeerde weg bewandelt, meldt L'Équipe.

Danjuma wordt momenteel door Villarreal verhuurd aan Everton, waar hij een bijrol vertolkt. Lyon hoopt daarvan te profiteren, maar de onderhandelingen tussen de drie clubs verlopen moeizaam. The Toffees zijn alleen bereid om de aanvaller te laten gaan als het O'Brien kan overnemen van Lyon. Dat is voor de Franse clubleiding dan weer onbespreekbaar, omdat de 22-jarige Ier als de beste verdediger van Les Gones wordt gezien.

Wedden

Meer odds

Lyon hoopt dat Everton zijn standpunt nog wijzigt, anders wordt het voor Danjuma een lastig verhaal om het seizoen af te maken in de Ligue 1. De zesvoudig Oranje-international speelde tot dusver dertien Premier League-duels, maar stond slechts vier keer in de basis. Daarnaast kwam hij tot zes optredens in de bekertoernooien. Hij scoorde twee keer.

Danjuma heeft in Spanje nog een contract tot medio 2026. Fansite 1908.nl schreef een maand geleden dat ook Feyenoord van hem gecharmeerd is.