Van Hanegem raakt verbijsterd in De Kuip: 'Zelden gezien in betaald voetbal'

Van Hanegem raakt verbijsterd in De Kuip: 'Zelden gezien in betaald voetbal'

29 januari - 07:30
86

Willem van Hanegem was zondag in De Kuip en keek in de eerste helft van Feyenoord - FC Twente vol ongeloof naar Michel Vlap. De Fries hielp een zeker doelpunt om zeep.

Samen met Joshua Brenet stormde Vlap op doelman Justin Bijlow af, maar de aanvallende middenvelder stond niet achter de bal op het moment dat zijn teamgenoot de bal breed legde. Het resultaat: buitenspel, en geen goal. 'Wat Michel Vlap presteerde, dat heb ik eigenlijk nog maar zelden gezien in het betaalde voetbal', reageert Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

'Ik bedoel: je rent met twee spelers van FC Twente op Justin Bijlow af. Dan is voor de speler zonder bal nog maar één ding van belang: achter die bal blijven. Dat je dat niet doet, is bijna nog erger dan een strafschop missen. Joseph Oosting (trainer Twente, red.) dacht dat Vlap misschien te graag de goal wilde maken, maar dat is wel erg makkelijk. Dit was zo slecht gedaan.'

Vlap kon zelf wel door de grond zakken. "Het is zó stom, oliedom. Ik baal er ongelooflijk van", reageerde hij na afloop voor de camera van ESPN. "Ik weet niet wat ik ervan moet zeggen. De regel is dat je achter de bal moet blijven en dat deed ik niet. Klaar. Ik ben er verschrikkelijk ziek van."