Roep om verbod op uitsupporters: 'Waarom moeten we dat allemaal voor hen doen?'

Roep om verbod op uitsupporters: 'Waarom moeten we dat allemaal voor hen doen?'

29 januari - 16:04
135

Volgens Kees van Wonderen doet de Eredivisie er goed aan uitfans te weren bij voetbalwedstrijden. De trainer van Heerenveen doet die uitspraak naar aanleiding van de ongeregeldheden bij Heerenveen - AZ. 

De wedstrijd tussen Heerenveen en AZ van zondagmiddag werd tijdelijk gestaakt nadat supporters uit Alkmaar vuurwerk op het veld gooiden. Het is niet de eerste keer dat er gedoe is tussen de supporters van beide clubs. Een jaar geleden gooiden fans van AZ vuurwerk vanuit het uitvak en enkele maanden later kwamen de Friese supporters met een antwoord. Ook zij gooiden vuurwerk op het veld op bezoek in Alkmaar. 

Reden genoeg voor Van Wonderen om te pleiten voor een verbod op uitsupporters. De coach van Heerenveen gaat met zijn statement niet over één nacht ijs, vertelt hij tegen de NOS. "Ik vraag me al veel langer af of we überhaupt uitsupporters mee moeten nemen. Het vraagt zoveel politie-inzet. Het levert zoveel hoofdpijndossiers op", somt de trainer van Heerenveen op na de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd Heerenveen - AZ.

"Waarom moeten we dat allemaal inrichten voor een aantal supporters die hun club willen steunen, maar waarbij ook dit regelmatig gebeurt?", vraagt Van Wonderen zich dan ook af.