'Engelse ploeg meldt zich bij Bologna: huurdeal Van Hooijdonk aanstaande'

'Engelse ploeg meldt zich bij Bologna: huurdeal Van Hooijdonk aanstaande'

30 januari - 18:39 Laatste update: 19:35
45

Sydney van Hooijdonk staat volgens Voetbal International op het punt een transfer te maken naar Norwich City. Het zou gaan om een huurdeal met optie tot koop. 

Norwich ziet in Van Hooijdonk een aanvallende versterking in de strijd om het behalen van play-offs voor promotie naar de Premier League. The Canaries bezetten op dit moment de negende plek op het tweede niveau van Engeland. De kans op een permanente overstap wordt bovendien 'zeer waarschijnlijk' genoemd. Bologna zal dan 'een miljoenenbedrag' opstrijken voor de 23-jarige aanvaller, wiens contract nog anderhalf jaar doorloopt.

Wedden

Meer odds

In 2021 stapte Van Hooijdonk transfervrij over van NAC Breda naar Bologna. Daar is de Nederlander op een zijspoor belandt, mede door de concurrentie van landgenoot Joshua Zirkzee. In het seizoen 2022/2023 speelde Van Hooijdonk op huurbasis voor sc Heerenveen. FC Twente had naar verluidt de zoon van Pierre op het lijstje staan als vervanger van Manfred Ugalde, maar de Tukkers lijken te kiezen voor Myron Boadu. 

Bij Norwich kan Van Hooijdonk de elfde Nederlander uit de clubgeschiedenis worden. De laatste Nederlander die onder contract stond bij Norwich was doelman Tim Krul.