Sherida Spitse in tranen na unicum Ajax vrouwen: 'Hier leef ik voor'

Sherida Spitse in tranen na unicum Ajax vrouwen: 'Hier leef ik voor'

31 januari - 00:02
51

Sherida Spitse was dinsdagavond tot tranen toe geroerd na de historische prestatie van Ajax. De Amsterdamse vrouwen bereikten als eerste Nederlandse ploeg ooit de kwartfinale van de Champions League. AS Roma werd met 2-1 verslagen.

"Dit is bizar", zegt Spitse in de Johan Cruijff Arena tegen de NOS. "Ik ben trots. We staan bij de laatste acht. Dat is fantastisch. Hier leef ik voor", aldus de 33-jarige aanvoerster, die een traantje moest wegpinken. "Dit wil ik helemaal niet, maar dit is emotie. Hier leef ik voor. Hier doe ik alles voor."

"Ik ben hiernaartoe om met deze mooie club prijzen te winnen, maar ook om Champions League te spelen", vervolgt Spitse. "Ik ben er enorm trots op hoe we dat doen. Niet alleen op de speelsters, maar op iedereen die keihard voor ons heeft gewerkt. Die mensen moeten we nooit vergeten. Dit doen we met z'n allen samen."

Ajax eindigde als tweede in een poule des doods, achter Paris Saint-Germain. In de kwartfinale wacht een ontmoeting met FC Barcelona, Olympique Lyon of Chelsea. De loting is op dinsdag 6 februari in Nyon.