Done deal: Van Hooijdonk heeft gewenste transfer naar Engeland te pakken

Done deal: Van Hooijdonk heeft gewenste transfer naar Engeland te pakken

1 februari - 23:50
7

Sydney van Hooijdonk heeft zijn transfer te pakken. Norwich City, de nummer negen van het Championship, huurt de oud-spits van NAC Breda van Bologna.

Norwich heeft een optie tot koop, waardoor Van Hooijdonk aan het einde van het seizoen voor een onbekend bedrag de overstap definitief kan maken. Met zijn transfer naar Engeland gaat de 23-jarige aanvaller zijn vader Pierre, die eind jaren 90 furore maakte bij Nottingham Forest, achterna.

Wedden

Meer odds

Van Hooijdonk had ook terug kunnen keren op de Nederlandse velden. FC Twente en AZ waren korte tijd in de race, maar de spits heeft ervoor gekozen in het buitenland actief te blijven. In 2021 stapte Van Hooijdonk transfervrij over van NAC Breda naar Bologna. Daar speelde hij tweede viool, achter onder meer landgenoot Joshua Zirkzee. Dit seizoen kwam hij tot 382 speelminuten, verdeeld over elf wedstrijden.

Bij Norwich City wordt Van Hooijdonk de elfde Nederlander inde clubgeschiedenis. Tim Krul was de laatste Nederlander die voor The Canaries uitkwam. Norwich wil met Van Hooijdonk terugkeren in de Premier League. Dat zal voor de huidige nummer negen hoogstwaarschijnlijk via de play-offs moeten gebeuren.