Manhoef trekt Vitesse-deur achter zich dicht en trekt voor miljoenen naar Engeland

Manhoef trekt Vitesse-deur achter zich dicht en trekt voor miljoenen naar Engeland

1 februari - 23:17 Laatste update: 23:20
46

Het is officieel: Million Manhoef verruilt Vitesse voor Stoke City. De nummer negentien van het Championship betaalt een slordige vier miljoen euro voor de vleugelaanvaller.

Manhoef stapte donderdagochtend op het vliegtuig om zijn verhuizing naar Stoke-on-Trent af te ronden. De aanvaller stond ook in de belangstelling van Palermo, Rangers FC én PSV - al waren de avances uit Eindhoven wel van heel korte duur.

Vitesse zette Manhoef deze winter in de etalage door het financiële noodweer dat de Arnhemse club teistert. Stoke bleek de miljoenen wel te willen overmaken. Het is voor Vitesse de grootste uitgaande transfer sinds de verkoop van Vyacheslav Karavaev, die in de zomer van 2019 voor acht miljoen euro naar Zenit Sint Petersburg ging.

Manhoef speelde in totaal 88 wedstrijden voor Vitesse. Daarin was hij goed voor veertien doelpunten en acht assists. Bij Stoke City moet de 22-jarige zoon van de voormalige kickbokser en MMA-vechter Melvin Manhoef gaan strijden degradatie. Championship-hekkensluiter Rotherham United staat vijf plekken lager.

"Ik wil de supporters en club ontzettend bedanken voor de mooie tijd", reageert Manhoef op de website van Vitesse. "Spelen in de Championship is natuurlijk een fantastische kans die ik niet aan me voorbij kon laten gaan. Vitesse blijf ik met veel belangstelling volgen. Hopelijk volgt de weg omhoog heel erg snel. Dat gun ik de groep, supporters en iedereen die bij Vitesse betrokken is."

Technisch directeur Benjamin Schmedes spreekt van een goede deal voor alle partijen. "Million was een van onze smaakmakers en zal zeker gemist worden. Toch is dit een stap die goed is voor zowel hemzelf, Vitesse als Stoke City. Het is een mooi voorbeeld van een speler die door Vitesse is opgeleid en nu, anderhalf jaar voor het einde van zijn contract, kan worden verkocht. Los van het zakelijke, wensen we hem op sportief vlak bovenal het allerbeste toe."