NEC heeft beet: Nijmegenaren strikken op dag van recordverkoop groot KKD-talent

NEC heeft beet: Nijmegenaren strikken op dag van recordverkoop groot KKD-talent

1 februari - 20:23
20

NEC heeft de komst van Sami Ouaissa aangekondigd. De buitenspeler tekent in Nijmegen een contract tot medio 2028, maar maakt het seizoen wel af bij Roda JC, waarmee hij promotie naar de Eredivisie wil afdwingen. 

De deal tussen NEC en Roda hing al even in de lucht, maar is nu officieel beklonken. Ouaissa is dit seizoen een belangrijke schakel in de formatie van trainer Bas Sibum, die met 'zijn' Roda Keuken Kampioen Divisie-koploper Willem ll in de nek hijgt. Verdeeld over twee seizoen speelde Ouaissa tot dusver 43 officiële wedstrijden voor de Limburgers. Daarin was hij goed voor vier goals en zeven assists. 

"Met Sami halen we een speler binnen voor de toekomst. Hij ontwikkelt zich snel en is een talentvolle speler die al de nodige vlieguren in de Eerste Divisie heeft gemaakt. We hadden graag gezien dat hij direct zou aansluiten, maar Roda JC ziet in hem een belangrijke speler voor de rest van het seizoen,omdat ze nog volop in de strijd om promotie verwikkeld zijn", vertelt technisch directeur Carlos Aalbers. 

De negentienjarige Ouaissa is erg blij met zijn transfer naar NEC, dat donderdag afscheid nam Magnus Mattsson, die voor een recordbedrag naar FC Kopenhagen vertrok. "Het was mijn grote wens om niet tussentijds te vertrekken bij de club waar ik ben opgegroeid, omdat ik het seizoen goed wil afsluiten bij Roda JC", vertelt Ouaissa.