'Feyenoord wilde topspeler, deed alles aan Rodriguez en belde Danjuma'

'Feyenoord wilde topspeler, deed alles aan Rodriguez en belde Danjuma'

1 februari - 23:25
40

Feyenoord meldde zich op Deadline Day voor Couhaib Driouech, maar besloot al snel af te zien van de komst van de 21-jarige aanvaller. De regerend landskampioen wilde niet voldoen aan de eisen van Excelsior, legt Voetbal International-verslaggever Martijn Krabbendam uit.

"Ze waren in gesprek en er lag ook al een bod. Excelsior wilde Leo Sauer in de deal betrekken, en dat vond Feyenoord ook wel oké. Dan kon die jongen een halfjaar bij Excelsior spelen, ritme opdoen om daarna weer terug te keren naar De Kuip. Excelsior wilde hem alleen langer hebben dan een half jaar, dat zag Feyenoord niet zitten. Uiteindelijk is die deal daarop geklapt", vertelt de clubwatcher in de liveshow van VI.

Voor Feyenoord was het financiële plaatje iets te gortig. "Sauer gaat zijn contract bij Feyenoord verlengen. Dat zou betekenen dat een hele dure speler met een volwaardig salaris, bij een club gaat spelen die dat niet kan betalen. Dan moet Feyenoord daarop toeleggen, dat werd bij elkaar opgeteld een beetje veel."

"Excelsior dacht natuurlijk twee partijen tegen elkaar uit te spelen. Maar op een gegeven moment heeft Feyenoord gezegd we hebben dit geboden en dat is de max. Als we dan ook nog Sauer een jaartje langer laten gaan dan tikt het aardig aan in Kralingen. Toen hebben ze gezegd: dat doen we niet", aldus Krabbendam.

De verslaggever erkent dat het een wat teleurstellende transferperiode is geworden voor Feyenoord, dat de komst van Luciano Rodriguez niet op tijd rond wist te krijgen. Ook Arnaut Danjuma werd gepolst. "Feyenoord had gehoopt een topspeler naar De Kuip te halen. Slot heeft daar al die tijd om gevraagd, maar het is niet gelukt om die speler te halen. Ze hebben er alles aan gedaan met Rodríguez, maar die komt waarschijnlijk pas van de zomer. Ze hebben Danjuma gebeld, en nog een aantal spelers benaderd. Alleen kregen ze altijd hetzelfde te horen: niet geïnteresseerd in de Eredivisie. Dat maakt het wel lastig."

Wel sloten de Rotterdammers enkele uitgaande transfers. Zo vertrekt Javairo Dilrosun naar het Mexicaanse Club América. "Dilrosun is gewoon weg, daar heeft Feyenoord flink geld aan verdiend. Dat bedrag zou wel eens richting de vijf miljoen kunnen gaan. Die jongen gaat in Mexico het dubbele verdienen."