Willem II morst opnieuw, ADO loopt in en doelpuntloze subtopkraker in de KKD

2 februari - 21:56 Laatste update: 22:19
214

Koploper Willem II heeft in eigen huis punten laten liggen in de Keuken Kampioen Divisie, tegen SC Cambuur. Achtervolger ADO Den Haag wist op zijn beurt wel te winnen, terwijl een subtopkraker tussen NAC Breda en De Graafschap in een doelpuntloos gelijkspel eindigde.

Willem II - SC Cambuur 1-1
De twee goals vielen in Tilburg uit dubieuze strafschoppen. Na zeven minuten mocht Cambuur-spits Milan Smit al aanleggen vanaf elf meter. Willem II-verdediger Tommy St. Jago gaf Agustín Anello een licht duwtje, maar scheidsrechter Erwin Blank vond dat genoeg voor een penalty. Smit faalde vervolgens niet, waardoor de ploeg van Henk de Jong op voorsprong kwam.

In de eerste helft kreeg Willem II echter ook een goedkope penalty, doordat Thomas Poll hands maakte. Michael de Leeuw miste vanaf elf meter, maar Thijs Oosting benutte de rebound: 1-1. Dat werd ook de einduitslag, waardoor Willem II voor de derde keer op rij met 3-3 gelijkspeelt. Het verschil tussen Willem II en achtervolger ADO is daardoor geslonken tot vijf punten, terwijl Cambuur nu zevende staat.

TOP Oss - ADO Den Haag 1-3
Op bezoek in Oss kende ADO een probleemloze avond. Na 36 minuten spelen stond het al 0-3 voor de Hagenaren, via Kürsad Sürmeli, Henk Veerman en Jort van der Sande. Vlak voor rust deed Kostas Doumtsios, die al na 37 minuten als invaller binnen de lijnen kwam, wel nog wat terug voor TOP Oss. Uiteindelijk bleef het 1-3, waardoor ADO twee puntjes inloopt op Willem II. Het gat met nummer drie Roda JC is nu twee punten, maar de Limburgers hebben nog een duel tegoed.

NAC Breda - De Graafschap 0-0
NAC moet alle zeilen bijzetten om de play-offs om promotie/degradatie te behalen, terwijl De Graafschap nog stiekem mag dromen van directe promotie. Beide ploegen kregen wat kansjes, maar gescoord werd er niet in het Rat Verlegh Stadion. Zo ook niet door Bredanaar Ralf Seuntjens, die de gehele tweede helft meedeed bij De Graafschap. De Graafschap blijft daardoor steken op de vierde plek, NAC staat nu achtste.