3 februari - 17:24 Laatste update: 17:26
11

Bayer Leverkusen en Bayern München, de koploper en nummer twee van de Bundesliga, hebben zaterdagmiddag geen fout gemaakt. Die Werkself zegevierden bij hekkensluiter SV Darmstadt 98, terwijl Harry Kane en Matthijs de Ligt ervoor zorgden dat de drie punten in Beieren bleven.

SV Darmstadt 98 - Bayer Leverkusen 0-2
Jeremie Frimpong, dit seizoen goed voor vijf goals en zeven assists, zat op de bank tegen Darmstadt. Trainer Xabi Alonso deed op de rechtervleugel een beroep op Nathan Tella en de 24-jarige Engelsman stelde niet teleur. Sterker nog: Tella bezorgde Leverkusen de zege in Darmstadt. Na een halfuur spelen tekende hij voor de openingstreffer en zeven minuten na rust maakte hij ook de 0-2.

Leverkusen kon het rustig aan doen en Alonso besloot een aantal spelers rust te geven. Zo werd groeibriljant Florian Wirtz naar de kant gehaald en speelde de koploper de wedstrijd uit. Na twintig speelrondes heeft Leverkusen nog altijd niet verloren (vier gelijke spelen). De voorsprong op naaste belager Bayern bedraagt twee punten.

Bayern München - Borussia Mönchengladbach 3-1
Bayern moest diep gaan, maar heeft drie punten gepakt tegen Borussia Mönchengladbach. Met Noussair Mazraoui en Matthijs de Ligt in de basis kwam Der Rekordmeister tien minuten voor rust op achterstand door een goal van Nico Elvedi. De schade werd voor rust nog gerepareerd. Het negentienjarige talent Aleksandar Pavlovic tekende op aangeven van Thomas Müller voor de gelijkmaker.

In het tweede bedrijf maakte Bayern de dienst uit, al duurde het lang voor het veldoverwicht werd omgezet in een voorsprong. Twintig minuten voor tijd verschafte Kane Bayern ademruimte. De Engelsman tekende in zijn twintigste Bundesliga-duel al voor zijn 24ste competitiegoal. Het slotakkoord was voor De Ligt, die zichzelf een persoonlijke opsteker cadeau doet.

De Ligt heeft het niet makkelijk in Duitsland en kon in de winter naar Paris Saint-Germain, maar hij besloot te blijven. De verdediger kan terugkijken op een sterke wedstrijd en heeft het vertrouwen van Thomas Tuchel terugbetaald.

Volgende week staat er een cruciale pot op het programma in de Bundesliga. Bayern gaat dan op bezoek bij Leverkusen.