'Zag sommige jongens geen honderd procent geven, hebben geen bijters en flikkers'

'Zag sommige jongens geen honderd procent geven, hebben geen bijters en flikkers'

3 februari - 21:27 Laatste update: 21:29
23

Sven van Beek is niet blij met zijn teamgenoten bij sc Heerenveen. De Friezen gaven twee keer een voorsprong weg tegen Fortuna Sittard en Van Beek vindt dat niet al zijn medespelers alles hebben gegeven.

Heerenveen stond op bezoek bij Fortuna met 0-2 voor, maar de Limburgers kwamen in de tweede helft snel op gelijke hoogte. Daarna greep Heerenveen de leiding weer. Uiteindelijk werd het echter toch 3-3. "Je moet hier gewoon winnen en drie punten pakken", zegt een chagrijnige Van Beek direct na de wedstrijd bij ESPN. "We staan met 0-2 voor na de eerste helft. Ik denk echt dat het één van onze beste helften van het seizoen was: gretig, duels winnen..."

"In de tweede helft begin je dat meteen kut. De scherpte, overlevingsdrang en wil om te winnen zag ik niet bij iedereen", zegt de eerlijke captain van Heerenveen. "Ik zie sommige jongens gewoon niet de volle honderd procent geven, net zo min als de wil om te winnen. Daar baal ik wel van, ja. Ik denk dat we een hele goede selectie hebben en allemaal heel goed kunnen voetballen. Maar de bijters en flikkers op het veld, die hebben wij niet."

Van Beek ziet dat er echt iets moet veranderen bij het kwakkelende Heerenveen, maar het ondernemen van actie laat de verdediger voor nu over aan trainer Kees van Wonderen. "Als je dit soort wedstrijden wil winnen, moet je ze echt over de streep trekken. Wat er nu gaat gebeuren? Dat laat ik vandaag even aan de trainer over."