Van 't Schip heeft mogelijk zorg minder bij Ajax: 'Zij deden het goed'

Van 't Schip heeft mogelijk zorg minder bij Ajax: 'Zij deden het goed'

4 februari - 09:10
139

De positie van links- en rechtsback bezorgde de technische staf van Ajax meer dan eens hoofdbrekens dit seizoen, maar John van 't Schip is na de topper tegen PSV zeer tevreden. Tristan Gooijer en Borna Sosa maakten een goede indruk op de trainer.

Gooijer kreeg op rechts weer de voorkeur boven Anton Gaaei. "Ik denk dat hij een heel goede wedstrijd speelde. Met durf aan de bal, maar ook verdedigend goed", reageert Van 't Schip op de persconferentie, na het 1-1 gelijkspel in de Johan Cruijff Arena. "Het is een jongen met heel veel potentie. Voor hem is het nu belangrijk dat hij ook negentig minuten vol gaat maken."

Wedden

Meer odds

Het negentienjarige jeugdproduct ging na 79 minuten met kramp naar de kant. "Dit is een wedstrijd waar heel veel spanning op stond. Je zag meerdere spelers met kramp, ook bij PSV", aldus Van 't Schip. "De tank was leeg, bij Tristan misschien nog wat eerder dan bij de andere spelers. Dat is iets waar hij doorheen moet. Ik ben zeer tevreden over hoe hij gespeeld heeft."

Met Sosa maakte ook de andere back een goede indruk. De Kroaat viel al snel in voor de geblesseerde Devyne Rensch en bezorgde Johan Bakayoko een lastige avond. "Ik vond dat hij goed inviel. Hij was agressief en verdedigde goed. Dit was een wedstrijd waarin hij het goed deed, hopelijk blijft dat zich op die wijze ontwikkelen", aldus Van 't Schip.