Kritiek op Gimenez en Zerrouki, één uitzondering: 'Beste bij Feyenoord'

Kritiek op Gimenez en Zerrouki, één uitzondering: 'Beste bij Feyenoord'

5 februari - 09:34
75

Feyenoord kwam goed weg met de 0-1 zege bij AZ, oordelen Pierre van Hooijdonk, Kenneth Perez en Kees Kwakman. Veel spelers van de Rotterdammers halen momenteel niet hun niveau. Mats Wieffer wordt als uitzondering gezien.

"Buiten de eerste tien minuten vond ik Feyenoord gewoon echt slecht. Er ging zoveel fout. Gimenez deelde in de malaise, maar ook Zerrouki werd continu overlopen", vertelt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. "Als iemand hier moest scoren, had je gedacht dat het AZ zou zijn. Maar Feyenoord trok het over de streep. Ik vond Wieffer de enige die zijn niveau haalde, samen met Wellenreuther. Wieffer is vast, ik vind dat hij continu progressie maakt in zijn spel."

Bij Dit was het Weekend spreekt Perez woorden van gelijke strekking. "Ik vond Wieffer weer de beste man van Feyenoord. Dat is hij eigenlijk al sinds de winterstop elke keer", stelt de Deen.

Kwakman zag vooral veel spelers van Feyenoord ondermaats presteren. Zo kon Santiago Gimenez weer niet bekoren. "Ik vond hem aan de bal heel erg slecht", stelt de Volendammer, die verder gaat: "Quilindschy Hartman had weer het meeste balverlies van alle Feyenoorders. Dat was vorige week ook al zo. Hij zit in een mindere fase. En Gernot Trauner was heel slordig aan de bal."

Net als Van Hooijdonk was Kwakman verrast door het optreden van Zerrouki. "Ik kan dat niet los zien van het feit dat hij net terug is. Ik vond hem moeizaam bewegen. Hij werd er in een sprintduel ook een keer helemaal uit gelopen. Aan de bal vond ik hem ontzettend onzuiver en matig spelen."

Door de winst in Alkmaar staat Feyenoord nu tweede met 46 punten. FC Twente volgt met 41 punten, voor AZ en Ajax (elk 35).