Rijkhoff kent eigen verbeterpunten: 'Ze vonden dat ik niet volle bak ging'

Rijkhoff kent eigen verbeterpunten: 'Ze vonden dat ik niet volle bak ging'

6 februari - 16:46 Laatste update: 16:50
59

Leren van Brian Brobbey en Chuba Akpom en agressiever worden. Julian Rijkhoff barst van de ambitie na zijn terugkeer bij Ajax. De 19-jarige spits droeg maandagavond in de wedstrijd tussen Jong Ajax en Jong FC Utrecht na drie jaar weer het shirt van de Amsterdammers.

Rijkhoff benadrukt dat hij veel kan leren van spelers als Brian Brobbey en Chuba Akpom. "Die gesprekken ga ik zeker met ze voeren", zegt hij in een interview met VI. "Zelf wil ik me de komende maanden vooral in het fysieke gedeelte ontwikkelen. Ik wil slimmer worden in het gebruiken van mijn lichaam. Dat zijn dingen waar ik de focus op ga leggen. Dat heb ik aangegeven en daar gaan we zeker mee aan de slag", vertelt hij ambitieus.

Rijkhoff merkte tijdens zijn debuut dat het in het begin wel even zoeken was. Hij denkt de toon te hebben gezet door wat agressiever te zijn. Voordat hij wegging bij Ajax, hamerde de club al veel aan zijn agressiviteit. "Dan vonden ze dat het leek alsof ik soms niet volle bak ging, of een beetje half. Dat zat nog in mijn hoofd en ik denk dat ik daarin dus wel meteen de toon heb gezet. Die lijn moet ik nu gaan doortrekken. Maar dat is zeker het belangrijkste dat ik heb geleerd in Duitsland", aldus de talentvolle spits.

In zijn jeugdjaren bij Ajax was Rijkhoff al berucht vanwege zijn talent om doelpunten te maken. Gedurende zijn periode van zijn zevende tot zijn zestiende levensjaar blonk hij uit in de jeugdopleiding en groeide hij uit tot een ware doelpuntenmachine. In 2021 maakte hij de overstap naar Borussia Dortmund, waar hij de afgelopen drie jaar zijn reputatie als goaltjesdief voortzette. In het onder-19 team van Dortmund wist hij maar liefst 52 keer te scoren in 57 wedstrijden.