Succesploeg Leverkusen plaatst zich met Frimpong voor finale van DFB Pokal

6 februari - 22:50 Laatste update: 22:55
20

Bayer Leverkusen heeft zich na een waar spektakelstuk tegen VfB Stuttgart geplaatst voor de finale van de DFB Pokal. Met Jeremie Frimpong in de basis won het pas in de absolute slotfase met 3-2.

Stuttgart, dat derde staat in de Bundesliga, kwam al vroeg op voorsprong. Uit een hoekschop kopte Waldemar Antwon binnen. Leverkusen ging direct daarna op zoek naar de gelijkmaker. Frimpong was dichtbij, maar zijn poging werd gesmoord.

Vlak na rust werd het alsnog 1-1. Robert Andricht werkte een afgeslagen voorzet van Alejandro Grimaldo tegen de touwen: 1-1. Het bleek het startschot van een zeer vermakelijk tweede bedrijf, waarin de bezoekers kort daarna via Chris Führig opnieuw op voorsprong kwamen.

De Bundesliga-kopler had zodoende nog een halfuur om bekeruitschakeling te voorkomen. Vanaf de bank zag succestrainer Xabi Alonso hoe zijn elftal daarin slaagde. Amine Adli maakte eerst de 2-2, waarna verdediger Jonathan Tah in de 90e minuut de 3-2 binnenkopte. De andere halve finale van het Duitse bekertoernooi gaat tussen stuntploeg Saarbrücken en Borussia Mönchengladbach.