'Vitesse identificeert veldbestormers in Feyenoord-duel: mogelijk boete en verbod'

'Vitesse identificeert veldbestormers in Feyenoord-duel: mogelijk boete en verbod'

7 februari - 11:16
74

Vitesse heeft een volledig beeld van de supporters die zich misdroegen tijdens het thuisduel met Feyenoord op 21 januari. Een woordvoerder laat aan De Telegraaf weten dat er zo’n twintig fans zijn geïdentificeerd die het veld op kwamen stormen tijdens de wedstrijd.

"We kennen de groep met naam en toenaam en gaan nu met de KNVB in gesprek over welke straffen er worden uitgedeeld", vertelt de woordvoerder van Vitesse over de wanorde in de Gelredome. De supporters die in beeld zijn lopen het risico dat ze een landelijk stadionverbod krijgen en een boete van 450 euro. Vitesse kondigde direct na de wedstrijd aan dat de club actie gaat ondernemen tegen de misdragende fans.

In de wedstrijd tussen Vitesse en Feyenoord ging het rond minuut 86 helemaal mis. Een groepje van zo’n dertig fans van de Arnhemse thuisploeg bestormden het veld enkele minuten nadat Ondrej Lingr de winnende goal had gemaakt voor Feyenoord. De wedstrijd werd direct gestaakt, maar nadat het stadion twintig minuten kon afkoelen werd het duel alsnog uitgespeeld.