Update: volgende tiener uit talentenfabriek van Kudus en co. naar Premier League

Update: volgende tiener uit talentenfabriek van Kudus en co. naar Premier League

10 februari - 12:03 Laatste update: 11:59
24

Brighton gaat zich versterken met Ibrahim Osman. Dat meldt The Athletic woensdag. Het negentienjarige talent komt voor ongeveer twintig miljoen euro over van de Deense club FC Nordsjaelland.

Osman werd nadrukkelijk gevolgd door verschillende grote Europese clubs. Vooral West Ham United leek erg dichtbij het aantrekken van de tiener. De talentvolle aanvaller heeft gekozen voor Brighton en is naar verluidt al deels medisch gekeurd. De Ghanees zal komende zomer aansluiten bij The Seagulls. Osman speelde dit seizoen 29 wedstrijden voor de Deense nummer vijf van de competitie. Hierin was hij goed voor vier doelpunten. Ook gaf hij vijf assists.

Osman kwam in januari 2023 over van de Right to Dream Academy in Ghana. Daarmee is hij het volgende grote talent van Nordsjaelland die overkwam van de samenwerkingspartner in Afrika. Een paar bekende voorgangers zijn Mohammed Kudus (West Ham United), Kamaldeen Sulemana (Southampton) en Ernest Nuamah (Olympique Lyon). Kudus is uit dit rijtje wellicht de meest aansprekende naam. Hij maakte in 2020 de stap van Nordsjaelland naar Ajax. Drie jaar later verkaste hij richting de Premier League.

Osman volgt hetzelfde pad als de Ivoriaanse aanvaller Simon Adingra. Hij kwam in 2020 naar Nordsjaelland vanuit de Ghanese academie om vervolgens in 2022 de stap naar Brighton te maken.

Update: Brighton heeft de komst van Ibrahim Osman bevestigd. De negentienjarige aanvaller speelt de komende maanden nog voor FC Nordsjaelland en maakt in de zomer de overstap naar Engeland. Osman heeft zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract.