Feyenoord-assistent De Wolf doet boekje open: 'Zit dan als klein kind te janken'

Feyenoord-assistent De Wolf doet boekje open: 'Zit dan als klein kind te janken'

7 februari - 17:16 Laatste update: 17:19
60

John de Wolf heeft moeite met de situatie van zijn moeder, die kampt met de ziekte van Alzheimer. Voor de assistent-trainer van Feyenoord is het inmiddels heel lastig om zijn moeder te bezoeken in het verpleeghuis.

In Op1 vertelt De Wolf over zijn moeder. Zes jaar geleden begon de achteruitgang: De Wolf kreeg van zijn buren te horen dat zijn moeder de weg naar huis niet meer wist, nadat ze boodschappen had gedaan. De moeder van de oud-voetballer moest thuisgebracht worden door een bekende. "Gelukkig kent iedereen mijn moeder. Zij was het nieuwsblad van Schiedam. Maar iedereen wist ook dat ze hulp nodig had", zegt De Wolf.

Iedere keer als de assistent-trainer van Feyenoord in het verpleeghuis van zijn moeder is, wordt hij geconfronteerd met de moeilijke situatie. "Het doet zo veel pijn, dat het eigenlijk voor mij niet meer te doen is om daarheen te gaan", legt De Wolf uit. "Als ik één procent het gevoel zou hebben dat ik nog contact met haar heb of dat zij voelt dat ik er ben, dan zou ik dat te allen tijde doen. Maar als ik wegga, zit ik als een klein kind in de auto te janken. Vanwege het verdriet dat ze daar zit en ook nog eens wetende dat zij dit niet had gewild."