Van Bommel wil horrorscenario, zoals bij Ajax, voorkomen: 'Zijn het verplicht'

Van Bommel wil horrorscenario, zoals bij Ajax, voorkomen: 'Zijn het verplicht'

8 februari - 11:29
26

Royal Antwerp FC neemt het donderdagavond op tegen KV Oostende in de halve finale van de Beker van België. Antwerp is de gedoodverfde favoriet in deze halve finale. Trainer Mark van Bommel en zijn spelers zullen de favorietenrol waar moeten maken.

"We zijn gewaarschuwd", doelt Van Bommel op het feit dat Oostende eerder al KAS Eupen, KRC Genk en RWDM uit het toernooi heeft geknikkerd. "Maar we zijn het aan onze status verplicht om over twee wedstrijden door te gaan", vertelt hij aan Gazet van Antwerpen. De heenwedstrijd wordt gespeeld in Oostende. Drie weken later is de return in Antwerpen. Oostende staat momenteel één plek boven de degradatiestreep op het tweede niveau van België. Het aankomende duel doet Van Bommel denken aan de bekerblamage van Ajax dit seizoen. "Kijk naar Ajax, dat door een amateurclub (vierdeklasser Hercules, red.) werd verrast."

De 79-voudig Oranje-international weet dat het kan spoken in een bekertoernooi. "Er gebeuren altijd gekke dingen in de beker, maar we zijn gewoon verplicht om door te gaan. Als je een prijs kán pakken moet je hem pakken." Antwerp kan de bekerwinst prolongeren, nadat KV Mechelen vorig seizoen met 2-0 werd verslagen in de finale. Antwerp moet het donderdagavond doen zonder Vincent Janssen. De spits pakte in de vorige ronde twee gele kaarten en is dus geschorst.

Onlangs werd bekend dat de FIFA het beroep van Marc Overmars tegen een wereldwijde schorsing heeft afgewezen. Hierdoor moet Van Bommel zijn technisch directeur voor een langere periode missen bij de club. "We weten nog steeds niet wat de inhoud van de straf is, dus meer kan ik er niet over kwijt. Ik heb Marc nog niet gesproken. We hopen gewoon dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt", besluit Van Bommel.