Heracles verrast en versterkt zich met transfervrije Leerdam (ex-Feyenoord)

Heracles verrast en versterkt zich met transfervrije Leerdam (ex-Feyenoord)

8 februari - 11:56 Laatste update: 11:58
122

Heracles Almelo heeft Kelvin Leerdam aan de selectie toegevoegd. De 33-jarige verdediger was transfervrij nadat zijn contract bij Los Angeles Galaxy afliep. Leerdam heeft een verbintenis tot medio 2025 getekend in Almelo. 

"Ik ben blij dat ik vandaag mijn overstap naar Heracles Almelo heb afgerond", begint Leerdam. "Ik heb veel gesprekken gevoerd met de club en ze bleven het contact onderhouden. Dat gaf mij een goed gevoel. Heracles heeft een goede ploeg en ik hoop dat ik ervaring kan toevoegen aan de selectie. Uiteindelijk moeten we ervoor zorgen dat de club stijgt op de ranglijst." Heracles staat op dit moment net boven de degradatiestreep en zal nog de nodige punten bij elkaar moeten sprokkelen om zich te handhaven in de Eredivisie

Wedden

Meer odds

Leerdam kent de Eredivisie van zijn periode bij Feyenoord en Vitesse. Hij genoot de opleiding van de Rotterdammers en speelde in totaal 113 wedstrijden voor de hoofdmacht. In 2013 verliet hij Feyenoord om transfervrij te tekenen bij Vitesse. Voor de zwartgelen kwam hij 106 keer in actie. In 2017 begon zijn avontuur in de Verenigde Staten. De verdediger speelde 4,5 seizoen voor Seattle Sounders en vertrok daarna naar Inter Miami. Na slechts één seizoen in Miami, vervolgde hij zijn carrière bij LA Galaxy. In totaal speelde Leerdam 146 wedstrijden in de Major League Soccer. 

De ervaring van Leerdam kan Heracles goed gebruiken. "Kelvin is een zeer ervaren verdediger die onze selectie van extra impuls voorziet. Hij is multifunctioneel en zijn veelzijdigheid geeft ons meer mogelijkheden. Met zijn Feyenoord-achtergrond en zijn verleden bij clubs in de Verenigde Staten brengt hij ook de nodige bagage met zich mee", aldus technisch directeur Nico-Jan Hoogma.