'Zie het wel zitten om nog jaartje in Jong Ajax te spelen, ben blij dat ik speel'

'Zie het wel zitten om nog jaartje in Jong Ajax te spelen, ben blij dat ik speel'

8 februari - 15:10 Laatste update: 15:08
18

Ajax-talent David Kalokoh (18) hoopt steeds meer op de deur van het eerste elftal te kloppen. De vleugelaanvaller zat in het uitduel met Heracles Almelo (2-4) al eens op de bank. Tot een invalbeurt kwam het nog niet, maar hij gunt zichzelf de tijd.

Kalokoh maakte een jaar geleden zijn debuut in het betaald voetbal, tijdens het duel tussen Jong Ajax met VVV-Venlo. "In de eerste seizoenshelft kwam ik erachter dat ik fysiek nog sterker moet worden", geeft hij aan in gesprek met Ajax Life.

Onlangs werd het aflopende contract van Kalokoh verlengd tot juni 2027, maar te veel druk wil hij zichzelf niet opleggen. "Ik zie het wel zitten om volgend seizoen nog een jaartje in Jong Ajax te spelen. Daarna ben ik twintig en wil ik er staan. Voor nu moet ik blij zijn dat ik überhaupt speel."
 
De teller staat voor Kalokoh dit seizoen op 23 wedstrijden voor Jong Ajax. Daarin wist hij twee keer het net te vinden en was hij goed voor één assist. Hij speelt dit seizoen afwisselend op linksbuiten en in de punt van de aanval. Door de komst van Julian Rijkhoff zal dat waarschijnlijk minder nodig zijn.