‘Ajax is op dit moment aan het kijken naar een andere trainer'

‘Ajax is op dit moment aan het kijken naar een andere trainer'

9 februari - 20:58 Laatste update: 21:59
51

John van 't Schip blijft na dit seizoen niet aan als trainer van Ajax, zo denkt Mike Verweij. Indien de trainer nog Champions League voetbal weet te behalen, zou het echter zo maar eens van een permanente aanstelling kunnen komen, stelt de journalist in de Kick-off-podcast van De Telegraaf.

Op de vraag of Van 't Schip momenteel de gedoodverfde kandidaat is om volgend jaar voor de groep te staan bij Ajax, antwoordt Verweij ontkennend. "Op het internet zag ik van de week opeens allerlei koppen voorbijkomen dat hij wél zou willen blijven. Maar daar heeft hij zich echt nog niet over uitgesproken. Ik stelde die vraag vorige week vrijdag op de persconferentie. Daar was hij gewoon nog niet over uit."

"Het zou heel onverstandig zijn om zich daar nu wél over uit te spreken, want Alex Kroes moet nog beginnen", vervolgt Verweij, die met een nuance komt. "Ik denk wel dat als Van 't Schip Ajax alsnog naar de Champions League loodst, het heel moeilijk wordt voor Ajax om afscheid van hem te nemen. Maar Ajax kijkt op dit moment echt wel naar een andere trainer."

Valentijn Driessen denkt dat Van ’t Schip wellicht nog wel te porren is voor een langer verblijf. "Hij had ook kunnen zeggen: 'Ik doe het niet'. Dat heeft hij niet gezegd. Na PSV zei hij niet dat er met Ajax afspraken zijn gemaakt over het invullen van een andere rol. Dus hij houdt die optie open."

Kan data de perfecte transfer voorspellen? Beluister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal!