Müller steunt Tuchel na ontluisterende nederlaag: 'Schuld ligt bij spelers'

Müller steunt Tuchel na ontluisterende nederlaag: 'Schuld ligt bij spelers'

11 februari - 08:08 Laatste update: 14:58
22

Na de 3-0 nederlaag tegen Bayer Leverkusen heeft Thomas Müller zich fel uitgesproken over hetgeen Bayern München heeft laten zien. In gesprek met Sky legt hij de schuld niet bij de tactische aanpak van zijn coach, maar bij zichzelf en zijn teamgenoten.

"Allereerst moet je Bayer Leverkusen natuurlijk feliciteren", vangt Müller aan. "Een absoluut verdiende overwinning. Omwille daarom kunnen we het kort houden. Maar ja, wat wij hebben laten zien... Op de training is het niveau er wel, de schuld ligt bij de spelers. Vandaag hebben we niet geleverd. Er stonden genoeg spelers op het veld van internationaal kaliber. En daarom hoef je helemaal niet naar de coach te kijken."

"Waar ik het over heb, zijn beslissingen, vooral met de bal", vervolgt de Duitser. "En daar heeft de tactische aanpak niets mee te maken. Het heeft ook te maken met een bepaalde spelintelligentie. Met een zekere mate van zelfstandigheid op het veld om beslissingen te nemen. Dat is waar we dringend moeten verbeteren, en dat is wat we gaan doen."

Kan data de perfecte transfer voorspellen? Beluister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal!