Ajax sloeg enorm bod van Chelsea af: 'Ze wilden tot 60 miljoen gaan'

Ajax sloeg enorm bod van Chelsea af: 'Ze wilden tot 60 miljoen gaan'

11 februari - 14:35
15

Edson Álvarez vertrok vorige zomer naar West Ham United, maar een jaar eerder kon hij al de toptransfer naar Chelsea maken. Ajax besloot echter een streep te zetten door een deal met de Engelse topclub, hoewel daar een gigantisch bedrag mee was gemoeid.

"Chelsea wilde heel ver gaan", onthult een uitgesproken zaakwaarnemer Nathan van Kooperen in de uitzending van Goedemorgen Eredivisie op ESPN. "Ze wilden er alles aan doen om hem naar Chelsea te halen. Ajax had alleen geen vervanger klaar staan, dus wilden ze niet meewerken. Ze vonden Champions League-voetbal heel belangrijk."

Wedden

Meer odds

De Amsterdammers lieten daarmee de kans liggen om enorm te cashen voor de Mexicaan. "Ze gingen tot zestig miljoen", onthult Van Kooperen over de pogingen van Chelsea. Dat is beduidend meer dan het bedrag dat West Ham op tafel legde. The Hammers namen Álvarez voor 38 miljoen over van Ajax. In Londen is de 26-jarige balafpakker een vaste waarde.

Álvarez vertelde eerder al eens dat het mislopen van de transfer naar Chelsea hem pijn deed. "Ik heb één dag gerouwd en daarna laten zien dat ik een sterk persoon ben. Natuurlijk bleef de teleurstelling wel even, maar ik geloof erin dat alles met een reden gebeurt", zei hij een jaar geleden in De Telegraaf.