Diks kijkt uit naar treffen in CL: 'Vorig seizoen heb ik één duel met hem gehad'

Diks kijkt uit naar treffen in CL: 'Vorig seizoen heb ik één duel met hem gehad'

13 februari - 12:25 Laatste update: 13:34
12

Kevin Diks kijkt vol vertrouwen uit naar de Champions League-wedstrijd tegen Manchester City. De Nederlandse verdediger van FC Kopenhagen geeft aan klaar te zijn voor de duels met de sterspelers uit Engeland. 

Vorig seizoen speelde Kopenhagen al twee keer tegen City in de groepsfase van de Champions League. "In Manchester werd het 0-5, al was dat niet zo'n slachtpartij als de uitslag doet vermoeden", vertelt Diks tegen Voetbal International. "Bij de thuiswedstrijd tegen City bleef het 0-0. Zij kregen een snelle rode kaart en misten een strafschop, dat kwam ons niet slecht uit. Er deden wat jonge jongens mee en Haaland bleef op de bank, maar dat was nog zeker geen B-team."

"Vorig seizoen heb ik één persoonlijk duel met Haaland gehad in Manchester", vervolgt Diks, die dinsdag wellicht weer tegenover de Noorse spits staat. "Ik ben er klaar voor. Het is even afwachten hoe City echt gaat spelen. Misschien dat Julián Álvarez in de basis start, hij doet het ook erg goed." Kopenhagen moet volgens Diks op zijn allerbest zijn, ongeacht wie er speelt bij City.

Diks hoopt dat Kopenhagen, net als in de groepduels, als een hecht collectief speelt. "We hielden Bayern München dit seizoen op 0-0 en Harry Kane had toen maar zes balcontacten in negentig minuten. Dat zegt genoeg over onze kracht."

FC Kopenhagen - Manchester City begint dinsdag om 21.00 uur.