Helder denkt rol van betekenis te kunnen spelen bij Vitesse: 'Ik kan motiveren'

Helder denkt rol van betekenis te kunnen spelen bij Vitesse: 'Ik kan motiveren'

13 februari - 15:55 Laatste update: 15:59
72

De crisis die er op dit moment heerst bij Vitesse gaat ook oud-speler Glenn Helder niet in de koude kleren zitten. De ex-international van het Nederlands elftal denkt dat hij zelf ook zou kunnen bijdragen aan een wederopstanding van de club.

"Het doet pijn als je je club zo ziet. Ik was speler in een écht goed Vitesse, met allemaal rasvoetballers als Cocu, Makaay, Bos en Sturing. We werden gewoon vierde of vijfde in de Eredivisie. Ik kon het me niet voorstellen dat de club ooit in een situatie als deze zou komen", trapt Helder zijn interview met het Algemeen Dagblad af. Vitesse verloor zaterdagavond op bezoek bij Heracles Almelo (3-2) en is nu de hekkensluiter van de Eredivisie.

Of Helder Vitesse nog een ommekeer ziet maken dit seizoen weet hij niet zeker. "Het gekke is dat ik Vitesse een paar schitterende aanvallen op de mat zag leggen in het eerste halfuur tegen Heracles. Als je met die bravoure en dat plezier speelt kan je toch nooit zo laag staan. Maar een uur later heb je de 0-2 weggegeven en verlies je met 3-2…"

Tot slot gaat de Leidenaar nog in op een eventuele rol voor zichzelf bij dit Vitesse. "Ik kan mensen motiveren en ze andere dingen laten zien. Ik spreek die voetbaltaal. Natuurlijk hebben ze er winst bij als ik daar kom praten", aldus Helder over een rol als spreker bij Arnhemmers.

FC Utrecht-opmars en dromen van Marokko & de Premier League met El Karouani!