Derby op amateurvelden ontspoord: Spelers geconfronteerd met racisme en geweld

Derby op amateurvelden ontspoord: Spelers geconfronteerd met racisme en geweld

13 februari - 16:45 Laatste update: 16:46
101

Na het laatste fluitsignaal van de Katwijkse derby tussen Katwijk en Quick Boys ontstonden er rellen tussen fans en spelers. Zo werd er een voetballer van Quick Boys racistisch bejegend en kreeg er eentje een klap van een toeschouwer.

De wedstrijd Katwijk-Quick Boys eindigde in een 0-1 overwinning voor de uitploeg. Sommige supporters van de thuisploeg konden dit blijkbaar niet hebben. Een speler van Quick Boys kreeg te maken met oerwoudgeluiden en racistische scheldwoorden. En een speler werd geslagen in de spelerstunnel. Dit meldt de politie aan Omroep West. De politie heeft nog niemand aangehouden. Op camerabeelden wordt momenteel gezocht naar de persoon die de voetballer een klap gaf.

De voorzitters van allebei de voetbalclubs hebben het gehad met de problemen die spelen onder de fans van hun clubs. "Het is te triest voor woorden. We moeten hier keihard tegen ingaan. We moeten met Rijnsburgse Boys en Katwijk gezamenlijk optreden tegen die klootzakken", laat Quick Boys-voorzitter Van Kruistum duidelijk weten aan Omroep West.

Beluister de nieuwste #DoneDeal met special guest El Karouani! Check #DoneDeal!