Van Bronckhorst onthult ware reden achter afwijzen Besiktas: 'Er waren meer clubs'

Van Bronckhorst onthult ware reden achter afwijzen Besiktas: 'Er waren meer clubs'

13 februari - 20:36
16

Giovanni van Bronckhorst zou deze winter zelf de keuze hebben gemaakt om niet naar Besiktas te trekken. Eerder leek het erop dat de trainer niet naar Turkije ging, omdat NAC zijn vaste assistent Jean-Paul van Gastel niet wilde laten gaan. Van Bronckhorst bevestigt nu echter dat hij zelf het ‘totaalbeeld’ niet zag zitten.

Bij RTL wordt de analist gevraagd naar zijn flirt met Besiktas deze winter. "Dat klopt ja. Er zijn wel wat clubs die zich gemeld hebben, waarvan één in het concreet", hint Van Bronckhorst op de Turkse club. "Maar er zat geen team bij, waarvan ik het gevoel kreeg dat ik weer wilde beginnen. Ik zou de Champions League niet willen missen, dus daarom zit ik hier", grapt Van Bronckhorst.

Van Bronckhorst wordt daarna gevraagd of hij niet naar Besiktas wilde, omdat Van Gastel niet mee ging. Dat was volgens hem niet de reden. "Mensen denken natuurlijk dat er een club interesse heeft, maar je gaat je in van alles verdiepen. In de club, in de stand en de selectie. Natuurlijk ook de staf waarmee je gaat en wil werken. Uiteindelijk kom je tot een totaalplaatje, waarbij je een gevoel krijgt dat je wilt instappen of nu nog even niet. Dat laatste was bij mij het geval."

De oud-coach van Feyenoord en Rangers twijfelde wel, maar hij wil enkel een nieuwe club als alles goed voelt. "Voor mij was het niet het moment om in te stappen. Ik zit ook niet te wachten op een club. Ik ben heel blij hoe het leven nu is en als er een mooie club is, wil ik daar ook altijd naar luisteren." Ook vertelt Van Bronckhorst dat er genoeg assistenten meewillen naar een nieuwe club, als Van Gastel de trainer van NAC blijft. "Er wilden deze winter al meerdere assistenten mee en daar zaten ook grote namen bij, zeker."