Real verslaat Leipzig na rare Nederlandse VAR-beslissing: City maakt ook geen fout

13 februari - 22:54
69

Het is RB Leipzig niet gelukt om te stunten tegen Real Madrid. Na een merkwaardig afgekeurde goal van de Duitsers in de tweede minuut, was Brahim Diaz uiteindelijk de Spanjaard die de enige goal van de wedstrijd maakte. Ook FC Kopenhagen viste net achter het net tegen Manchester City. Namens de Denen scoorde oud-NEC’er Magnus Mattsson.

RB Leipzig - Real Madrid: 0-1
Met Xavi Simons in de basiself kwam Leipzig al vrij snel op voorsprong in eigen huis. De goal van Benjamin Sesko werd echter afgekeurd vanwege buitenspel, maar op de beelden na de goal was zichtbaar dat de spits niet buitenspel stond. De Nederlandse videoarbiters Dennis Higler en Pol van Boekel draaiden het besluit van de scheidsrechters ook niet terug. Wat online tot enorm veel verbazing zorgde. Uiteindelijk bleef de goal definitief afgekeurd.

Na de afgekeurde goal kreeg Leipzig nog een grote kans, maar ook die werd niet verzilverd. De grote mogelijkheden in de openingsfase bleken uiteindelijk ook de grootste kansen voor de Duitsers. Real werd steeds dominanter en de Spanjaarden zorgden vlak na rust ook voor de openingsgoal. Diaz, de vervanger van de geblesseerde Jude Bellingham, niet zijn klasse zien met een fenomenale goal.

Uiteindelijk speelde Real de wedstrijd uit en kwam de zege, door een geweldig keepende Andriy Lunin, niet direct meer in gevaar. Vinicius Junior verdubbelde nog bijna de score met een bal op de paal, maar het bleef 0-1. Bij Leipzig zal het achteraf vooral nog gaan om de afgekeurde goal. De drie punten gaan uiteindelijk mee naar de Spaanse hoofdstad.

FC Kopenhagen - Manchester City: 1-3
Het Champions League-debuut van voormalig NEC’er Mattsson liep in de eerste minuten zoals veel mensen hadden verwacht. Een erg dominant Manchester City. De titelverdediger wist dan ook al snel een doelpunt te maken. Kevin De Bruyne liet na tien minuten spelen nog maar eens zien dat hij het nog steeds kan, waardoor City al snel op een comfortabele voorsprong kwam. Totdat Ederson na 35 minuten spelen plots de fout inging.

De Braziliaanse sluitpost speelde een bal verkeerd in, waardoor hij voor de voeten van Mattsson terechtkwam. De Deen haalde verwoestend uit en zorgde er zo voor dat zijn ploeg extreem verrassend op 1-1 kwam. Een droomdebuut leek het te worden voor Mattsson. Totdat Bernardo Silva nog voor rust roet in het eten gooide. De Portugees maakte soeverein de 1-2, waardoor City de wedstrijd in de tweede helft kon uitvoetballen. Phil Foden maakte nog wel een derde voor City De 1-3 bleef uiteindelijk staan, waardoor Kopenhagen een lastige kluif wacht in de return in Manchester.