'Heel boze' Van 't Schip bij Ajax: 'Moet ik dat nu voor gaan doen...'

'Heel boze' Van 't Schip bij Ajax: 'Moet ik dat nu voor gaan doen...'

14 februari - 21:27
38

John van 't Schip vindt niet dat de Conference League nog de enige manier is om het seizoen van Ajax glans te geven. Wel benadrukt hij het belang van goede Europese prestaties en zint hij op revanche na de nederlaag bij sc Heerenveen.

Voor de camera van Veronica blikt Van 't Schip terug op de wedstrijd tegen sc Heerenveen en vooruit op het duel met Bodø/Glimt. Hij benadrukt hoe belangrijk de Conference League voor Ajax is. "Voor ons is het belangrijk om zo veel mogelijk en zo goed mogelijk te gaan spelen. Het proces om het elftal beter te laten voetballen heeft belang bij het doorkomen van de rondes. Daarnaast is de Conference League uiteraard een toernooi waardoor we nog een prijs kunnen winnen."

Dat er nog veel beter moet voegt de oefenmeester daaraan toe. Ajax lijkt er echter op gebrand een goed resultaat neer te zetten. "Na iedere nederlaag die je hebt geleden wil je het recht zetten", doelt Van 't Schip op het verlies tegen Heerenveen.

De Ajax-trainer zou zondag in de rust van de wedstrijd heel boos zijn geworden in de kleedkamer. Ook Wim Kieft gaf eerder al aan dat Van 't Schip erg boos kan worden, hoewel een ander beeld van hem bestaat. Op de vraag hoe dat eruitziet reageert de trainer gevat: "Moet ik dat nu voor gaan doen?"