'De Jong baalt van opgevoerde druk en denkt niet aan Barça-contractverlenging'

'De Jong baalt van opgevoerde druk en denkt niet aan Barça-contractverlenging'

15 februari - 09:50 Laatste update: 10:51
70

Frenkie de Jong en zijn entourage zijn niet te spreken over de manier waarop FC Barcelona de druk op hem heeft opgevoerd. Dat meldt SPORT. De middenvelder zou niet voornemens zijn om zijn contract te verlengen, of om Spanje na dit seizoen achter zich te laten. 

De Jong kreeg ongeveer drie maanden terug een voorstel voor een contractverlenging. Mundo Deportivo wist afgelopen weekend te melden dat de 26-jarige Nederlander vooralsnog niet heeft gereageerd op dat aanbod van Barcelona. Om die reden zouden er binnen de club twijfels zijn ontstaan over zijn toekomst. Wil De Jong niet verlengen, dan is het voor de Catalanen aantrekkelijk om hem komende zomer te verkopen. 

Bronnen weten nu aan SPORT te melden dat De Jong baalt van de wijze waarop er twijfel en onrust is gezaaid omtrent zijn toekomst. De focus van de speler zou op het sportieve vlak moeten liggen, is zijn entourage van mening. Het contractvoorstel zou daarnaast voor de korte termijn een verlaging van zijn salaris betekenen. Zijn huidige contract tekende De Jong in oktober 2020. Destijds ging hij al akkoord met het inleveren van geld, wat toen onderdeel was van de aanpak van Barcelona om de financiële schade van de coronacrisis aan te pakken. 

De oud-speler van Ajax zou niet van plan zijn om mee te werken aan het plan zijn werkgever. Met een contract dat nog ruim twee jaar loopt, heeft hij geen haast om te verlengen, al is hij ook niet van plan om te vertrekken. De Jong staat er zodoende nog hetzelfde in als twee jaar terug, toen Manchester United-manager Erik ten Hag hem tevergeefs naar Old Trafford probeerde te halen.