Bosz: 'Ik vind het leuk, maar hij heeft meer aan negentig minuten bij Jong PSV'

Bosz: 'Ik vind het leuk, maar hij heeft meer aan negentig minuten bij Jong PSV'

15 februari - 14:46
20

Peter Bosz wil nog niets weten van de wedstrijd tegen Borussia Dortmund. De PSV-trainer benadrukt op het persmoment van donderdag dat de focus volledig bij het duel met Heracles Almelo ligt.

PSV speelt op vrijdagavond een thuiswedstrijd tegen Heracles. Aanstaande dinsdag treffen de Eindhovenaren Borussia Dortmund in de Champions League, maar daar wil Bosz nog niet aan denken. "We zijn met Heracles bezig. Daar bereid ik de groep op voor. We gaan nog een keer trainen en we zullen top moeten zijn om die wedstrijd te winnen. Iedereen praat daar misschien makkelijk over, maar dat is het niet", aldus Bosz op de persconferentie in aanloop naar het Eredivisie-duel.

De oefenmeester waakt voor onderschatting. Spelers als Luuk de Jong en André Ramalho hameren daarop, benadrukt Bosz. Rouleren tegen Heracles is geen optie voor de trainer met het oog op het duel met Dortmund. "We willen van Heracles winnen. Dáár gaan we op coachen, niet op wat er daarna gebeurt. Als ik dat van mijn spelers niet toesta, dan moet ik dat zelf ook zeker niet doen."

Tygo Land
Wie op de deur klopt bij de hoofdmacht, is Tygo Land. Op veel speelminuten hoeft hij echter nog niet te rekenen. "We proberen bij alle spelers maatwerk te leveren. Wat is het beste voor hem? Bij Tygo is dat meetrainen bij ons, maar ook wedstrijden spelen. Hij heeft wedstrijdminuten in zijn benen nodig. Ik vind het hartstikke leuk dat hij in de kleedkamer zit bij ons en op de bank, maar als hij dan vijf minuten invalt, denk ik dat hij meer heeft aan negentig minuten spelen bij Jong PSV."