AC Milan wint overtuigend, Benfica ontsnapt tegen Toulouse

AC Milan wint overtuigend, Benfica ontsnapt tegen Toulouse

15 februari - 23:05
6

AC Milan heeft donderdag een grote stap gezet richting de achtste finales van de Europa League. De Italiaanse topclub won in San Siro overtuigend van Stade Rennes. Benfica trok dankzij twee penalty's op het nippertje aan het langste eind tegen Toulouse.

AC Milan - Stade Rennes 3-0
Met Tijjani Reijnders in de basis voerde AC Milan vanaf het eerste fluitsignaal de boventoon tegen het Rennes van Azor Matusiwa. Na ruim een halfuur drukte Ruben Loftus-Cheek het krachtsverschil in de score uit. De Engelsman kopte raak uit een voorzet van Alessandro Florenzi. Loftus-Cheek had het sowieso op zijn heupen, want kort na rust tekende hij ook voor de 2-0 door op de goede plek te staan voor de rebound. Rafael Leão zorgde op fraaie wijze voor de 3-0.

Benfica - Toulouse 2-1
Benfica, met Orkun Kökcü in de basis, had de handen vol aan Toulouse, waar Thijs Dallinga en Stijn Spierings aan de aftrap stonden. Na ruim een uur braken de Portugezen de ban, met wat hulp van VAR Pol van Boekel. De Nederlander zagen hands van landgenoot Spierings en legden de bal op de stip. Ángel di María wist daar wel raad mee: 1-0. De Fransen knokten zich terug via Mikkel Desler, maar weer schoot de arbitrage te hulp. Ook de tweede penalty was in extremis een prooi voor Di María.