Jans aast in 'mooiste wedstrijd van het jaar' op record met FC Utrecht

Jans aast in 'mooiste wedstrijd van het jaar' op record met FC Utrecht

16 februari - 14:34
92

Ron Jans kijkt uit naar het weerzien met FC Twente. Zondag komt de oud-trainer van de Tukkers op bezoek met FC Utrecht. De Domstedelingen kunnen bovendien een clubrecord verbeteren. 

"Voor mij is dit de mooiste wedstrijd van het jaar", vertelt Jans tegen Voetbal International. "Ik kijk er echt naar uit, ik heb daar een geweldige tijd gehad." Toch benadrukt de 65-jarige coach dat het niet om hem draait. "Ik heb al wel tegen de jongens gezegd dat ik ze nodig heb in Enschede. Omdat het voor mij de belangrijkste wedstrijd van het seizoen is én omdat ik wil laten zien dat Utrecht zich met Twente kan meten."

Dat FC Utrecht voor een lastige opgave staat in Enschede, hoef je Jans niet uit te leggen. Onder de leiding van Jans werd er door FC Twente vorig jaar geen enkel duel verloren in de Grolsch Veste. "Ze hebben het gewoon goed voor mekaar bij Twente", analyseert Jans. "Kijk bijvoorbeeld hoe een jonge jongen als Daan Rots het vertrek van Vaclav Cerny opvangt. Ik heb enorm veel waardering voor de manier waarop hij dat invult. Het hele team heeft zich goed ontwikkeld."

Zondag hoopt FC Utrecht toch een resultaat te behalen in Enschede. "We gaan proberen daar drie punten te pakken", aldus Jans. Mochten de Domstedelingen daarin slagen, dan wordt Jans de trainer met de langste ongeslagen reeks van FC Utrecht. Op dit moment staat de teller op veertien wedstrijden zonder verlies. "In het begin konden we het zelfvertrouwen goed gebruiken, dus gebruikte ik de ongeslagen status wekelijks in de groep."

"Dat we het record nu geëvenaard hebben is leuk, maar als we écht een hele goede prestatie willen neerzetten, moeten we het record verbreken", aldus Jans.