PSV boekt na vroege rode kaart plichtmatige zege op tandeloos Heracles Almelo

16 februari - 21:54 Laatste update: 17 februari - 00:14
214

PSV heeft vrijdagavond zonder al te veel moeite gewonnen van Heracles Almelo. Na een vroege rode kaart van Bryan Limbombe leek een monsterscore in de maak, maar dat bleef de bezoekers uit Almelo, die vrijwel niets in de melk te brokkelen hadden, bespaard. Luuk de Jong en Olivier Boscagli namen de PSV-doelpunten voor hun rekening: 2-0.

In Eindhoven voltrok zich haast precies dezelfde openingsfase als op 4 november, toen de Heraclieden na 21 minuten spelen met tien man verder moesten. Nu moest Bryan Limbombe al na dertien minuten inrukken na een overtreding op De Jong. Toen het slachtoffer PSV niet lang daarna op 1-0 bracht, leek niets een monsterscore nog in de weg te staan. De spits scoorde met het hoofd, en tekende daarmee voor zijn 66e rake Eredivisie-kopbal.

PSV liet het daarna na om door te drukken. Via Malik Tillman en Ricardo Pepi kregen de Eindhovenaren daar wel degelijk de kansen voor, maar doelman Michael Brouwer keepte ijzersterk. Zelf kregen de bezoekers vlak voor rust via Jizz Hornkamp ook nog een aardige mogelijkheid.

Na rust voltrok zich een soortgelijk spelbeeld. PSV ging, zonder al te veel intensiteit, op zoek naar de 2-0. Die viel na een vanwege buitenspel afgekeurde goal van Pepi uiteindelijk in de 63e minuut. Verdediger Olivier Boscagli zette de aanval zelf op, liep goed door en werkte rustig binnen na een pass van Tillman. Daarna nam PSV wat gas terug. Kansen op de 3-0 kreeg het overigens nog wel, maar Brouwers toonde zich ook in het tweede bedrijf een grote sta-in-de-weg voor de Eindhovenaren. Via Mario Engels was Heracles nog dicht bij een goal, maar hij raakte de paal.

PSV komt door de nieuwe zege op 62 punten. Daarmee heeft het er dertien meer dan Feyenoord, dat zondag het duel met RKC Waalwijk speelt. Op 3 maart staan de twee beste clubs van Nederland tegenover elkaar.