'Lodewijks belde vorige week hoe ik me voel en of ik beschikbaar ben voor Oranje'

'Lodewijks belde vorige week hoe ik me voel en of ik beschikbaar ben voor Oranje'

17 februari - 08:44 Laatste update: 19:51
48

Marco Bizot keept een erg sterk seizoen in dienst van het Franse Stade Brest en dat is ook bij bondscoach Ronald Koeman niet ontgaan. In gesprek met De Telegraaf onthult de doelman dat hij begin februari gebeld is door keeperstrainer Patrick Lodewijks. De boodschap vanuit Oranje was duidelijk voor Bizot.

"Lodewijks belde ja, met hem heb ik eerder bij Oranje gewerkt", vertelt Bizot over het nieuwe contact met het Nederlands elftal. "Hij wilde weten hoe het ging en hoe ik me voelde. Hij zei: 'We houden je in de gaten'. Hij wilde weten of ik beschikbaar was." Bizot had zijn antwoord op die vraag direct klaar. "Ja natuurlijk ben ik beschikbaar. Maar ook als ik niet word opgeroepen, dan nog is het goed om af en toe contact te hebben."

Bizot maakte in november 2020 zijn debuut en ook enige optreden voor Oranje in een oefeninterland tegen Spanje. Trainer was toen Frank de Boer. In die tijd was Bizot nog keeper van AZ, maar in de zomer van 2021 vertrok de doelman voor vijf miljoen euro naar het Franse Stade Brest. Daar draait hij een ijzersterk seizoen en staat zijn ploeg heel knap vierde in de Ligue 1.

Na het debuut van Bizot bleef het heel lang stil qua belletjes vanuit Zeist. Louis van Gaal was toen bondscoach. "De laatste keer dat ik iets uit Zeist hoorde, was vlak na mijn transfer naar Brest. Maar onder de vorige bondscoach was het stil op de lijn. Hij had samen met keeperstrainer Frans Hoek blijkbaar een andere visie." Met de blessure van Justin Bijlow en de slechte vorm van Andries Noppert liggen er voor Bizot wel genoeg kansen voor een plekje in de EK-selectie.