PSV verlengt aflopend contract: doelman sluit aan bij A-selectie

PSV verlengt aflopend contract: doelman sluit aan bij A-selectie

17 februari - 16:02
29

PSV heeft het aflopende contract van Niek Schiks verlengd. De doelman ligt nu tot medio 2027 vast in Eindhoven. Hij sluit bovendien per direct aan bij de A-selectie van trainer Peter Bosz.

Schiks stond dit seizoen al zestien keer onder de lat in de Keuken Kampioen Divisie. Hij won bij Jong PSV de concurrentiestrijd van Kjell Peersman en Roy Steur. 'Door zijn wedstrijdprestaties en inzet op het trainingsveld, maakt hij vanaf vandaag definitief deel uit van de hoofdmacht', schrijft de Eredivisie-koploper op de clubsite.

"Het is een bijzonder leergierige jongen en ik beschouw hem als een waardevolle toevoeging aan ons keeperskorps", vertelt Bosz. "Buiten het feit dat hij erg goed is in het blokkeren van schoten en in een-tegen-een situaties, is hij ook nog eens goed aan de bal. Ik ben blij dat we hem mogen verwelkomen bij de hoofdmacht."

Directeur voetbalzaken Earnest Stewart is trots dat Schiks doorschuift naar het eerste elftal. "Hij is een talentvolle jongen met een bijzonder goede instelling. Als een speler uit PSV Academy aansluit bij PSV 1 en tegelijkertijd zijn contract verlengt, mag dat gerust een succesverhaal worden genoemd."

Opvallend genoeg begon Schiks in 2012 nog als veldspeler in de jeugdopleiding van PSV. Al snel kwam hij onder de lat terecht.